ABC Widgets

Tuesday May 27, 2008

Lopen naar Jeruzalem

Inline ImageOp haar vijftigste stond ze voor een keerpunt. Een leeftijd waarop haar kinderen wel even op eigen benen konden staan. Met een minimum aan geld en bagage trok Jeannette Albers de deur achter zich dicht voor een tocht van duizenden kilometers naar Rome en Jeruzalem. Verder was niets gepland, de weg lag open. Een gesprek over vertrouwen en leven vanuit innerlijke autoriteit. . Meer lezen »

Naar boven Back to top

Moe na een dag luieren

Inline ImageWie zijn tandarts tien jaar geleden de vraag stelde of ook stress van invloed was op tandvleesproblemen, kreeg een ‘nee’ te horen. Jaren later bleek het verband er ineens toch te zijn. Is het denkbaar dat we over tien jaar tot de ontdekking zullen komen dat alle ziekten vanuit ons bewustzijn ontstaan? Zeven vragen aan huisarts Arie Bos die een intrigerend boek schreef over het huwelijk tussen geest en stof. Waarom zijn mensen eigenlijk moe na een stressloze dag luieren? Meer lezen »

Verwante interviews:

Naar boven Back to top

Het Lezen van Damestasjes

Inline ImageVrijwel elke vrouw heeft er eentje: een damestasje. Groot, klein, te klein, versleten, hersteld, modieus of keurig onderhouden. Alles wat een vrouw denkt nodig te hebben zit erin. Daarom zegt zo’n damestasje zoveel over de eigenaresse ervan. Kieper het tasje om en je kijkt in een ziel. Yoeke Nagel over de kunst van het lezen van Damestasjes en Herenbroekzakken. Spiegel van de ziel. Meer lezen »

Naar boven Back to top

Jaap Voigt over de seizoenen

Inline ImageGezonde organismen en organisaties kenmerken zich door ritme en balans. In de Chinese oude wijsheid wordt veel waarde gehecht aan het ritme van de seizoenen. Bedrifsadviseur en trainer Jaap Voigt ervoer in zijn eigen leven hoe weldadig en natuurlijk het is om je dat vanzelfsprekende ritme eigen te maken. Vierde en laatste aflevering in een reeks van vier: de herfst. En een interview: "Wanneer iemand mij eind november vraagt of we voor het eind van het jaar nog een nieuw project op kunnen zetten, zeg ik nee. Daar is het dan niet de tijd voor, dat kan in het voorjaar weer.”  Meer lezen »

Naar boven Back to top

 
Footer